perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kuulumisia

Papun kaulan sulat kasvanu melkein jo kokonaan takas eli auttoi tuo pimentäminen. Ruoka rytmit on nyt vaihettu uusiksi eli aamulla saa siemenet ja illalla tuntia ennen valojen sammumista laitetaan tuoreet häkkiin jonka perässä papu sitten sinne paremmin menee. Eli voin sanoa että papu on oppinut jo täysin että häkissä ollaan yöt.

Papuhan tottunut koko ikänsä olemaan vapaana ja meillä tähän ei ole mahdollisuutta aina joten oli ihan hyvä opettaa toi häkkiin meno, on kuitenkin kaikkien kannalta turvallisempaa.

Papun kiipeilypaikkaan laitettiin uusi keppi melkein katon rajaan. Papu on uskaltautunut jo mutamana päivänä käymään uudella leikkipaikallaan :) Varovasti hiipii kattomaan ja tökkäämään spiraaleita ja äkkiä takas!

Papua saanut suihkutella myös vessassa :) Mikä onki hyvä kun seinä ottaa vähän itteensä kun häkissä suihkuttelee, papukun tulee häkistä alas kiipeää aina Ticon petille ja mähä käytän tilaisuutta hyväks ja kannan sen petin kanssa vessaan ja siellä suihkutellaan. Sen jälkee papu istuu siinä petillä vähän aikaa ja tulee itse pois ja menee millon minnekkin, jos en ole siis kerennyt itse sitä nostaa takaisin häkkiin. 

Häkkiin vaihdettiin vähän paksumpi oksa jotta kynnet kuluisivat paremmin! Vuoden vaihteessa leikkasin papun kaikki kynnet ja nyt eilen katsoin ni sais paria etukynttä taas pätkästä, Juuri niitä kynsiä pitää lyhentää mistä en uskaltanut enempää silloin ottaa ja nokkaa vähän hioa.
Toi homma onki helpommin sanottu kun tehty, papu ei tykkää yhtän tosta hommasta ja toivon että nyt kerranku lyhentää enää ne alkais kulumaan kunnolla. Eipä sen kummempaan meidän arkeen kuulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti