keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Harjoittelua

Tänään harjoitellaan papun häkkiin menoa sen verran että koitetaan jos papu nukkuis häkissään. Papu siis tottunut olemaan 24/7 vapaana. Meillä se on vielä mahdollista mutta voi olla että joskus ei ole, joten on hyvä aloittaa harjottelemaan että välillä häkki meneekin kiinni.

Aloitetaan sillä että isoin ovi laitetaan kiinni ja pari pikku luukkua jätetään auki että papu pääsee pois häkistään jos tulee kauhu. Aamulla avaan oven ja jatketaan päivää normaaliin tapaan. Ja tätä ajattelin tehä pari kertaa viikkoon ja jonkun ajan päästä kaikki luukut menee yöksi kiinni.

Pitäis taas käydä ostelemassa papulle uusia hedelmiä mitä ei ole maistanut jos se herkku vaikka löytyisi ja päästäs alottaa vähä muunlaisia temppuja :) Vielä on menossa "rahka" koulutus ja tuloksia on saatu, todella hittasti mutta varmasti :)

Papu siis aristaa vielä minua ja minun käsiä (ollut koko ikänsä vain miehen käsittelyssä ja oikeastaan yksin joten nainen on outo asia) En saa silittää papua oikeastaan kun iltaisin. Papu pelkäsi mun käsiä jonkun verran vielä joku aika sitten kun ruokia vaihtoi tai meni kädet liian läheltä, mutta nykyään saan vaihtaa ruuat aika rauhassa papun panikoimatta ja vaihtaa orsia ym uusiin :)  Eli laitoin lusikkaan rahkaa ja tarjosin sillon tällön papulle tätä herkkua ja samalla laitoin toista kättä lähemmäs, kauemmas, lähemmäs, rapistelin jotain ja koskin kuppeihin samalla. Nyt saanu pari kertaa päiväs aikaan rapsuttaa pikkuista. Meillä tosissaan tuli takapakkia kun muutin papun kesytyksen kanssa kun tuli tilanne että oli pakko saada matkahäkkiin ettei pikkanen palellu lattialle kun ovet oli auki kun muutto apu kanto tavaroita pihalle ja papun häkkiä purettiin :/ Tilanteen olis voinu hoitaa paremmin jos muutosta olis tienny paria päivää aikasemmin mutta minkäs teet. Nyt kuitenkin homma lähteny taas käyntiin hyvällä mallilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti