keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Laulain sä työtäs teet, tai sit et

Elukoitten kanssa arkea voi kyllä sanoa täyspäiväiseksi työksi. Aamu alkaa koirien pissityksellä, laitan kahvit tippumaan annan koirille ja papukaijoille ruuat, päästän kaijat häkistä, kuuntelen sulosointuja ja niitä vähemmä suloisia.

Juon kahvit ja sen jälkeen koitan keksiä kaijojen kanssa tekemistä, tänään opeteltiin värejä, menossa vasta punainen ja sininen ja onnistuu pepiltä 90% jo :) Papu vaan haluaa repiä mun kädestä kirjaimet eikä sitä kiinosta niinkää koko touhu.

Siivosin ennen värien opettelemistä häkin ja suihkuttelin kaijat, ja se käy näin, ota imuri, rätti, ämpäri, "paska veitsi" jolla rapsutetaa kaikki mahd lattioilta ja seiniltä ja roskapussi. Kerää kaikki paperit, pahvit ym roskat lattialta pussiin, viel paskaset lelut vessaan pesua odottamaan, imuroi häkin sisusta ja ympärys, puhista ilmanpuhdistin, pyyhi rätillä kaikki pinnat oksat ja muut kohdat missä on lintupölyä, likaa tai paskaa (tän toimitukse aikana saat ravata kymmeniä kertoja rättiä huuhtelemassa)

Kun häkki on pyyhitty ja imuroitu vie imuri ja muut turhat vehkeet pois ja ota parikappaletta pyyhkeitä lattialle suojaksi, täytä 1,5L suihkupullo ja aloita suihkuttelu, 3-4 pullon jälkeen lokit, lattia, seinä, sinä, koirat ja muut osalliset ovat märkiä Aloita kämpän ja häkin kuivaaminen, nosta pyyhkeet lattialta ja vie vessaan valumaan pyyhi rätillä häkki ja häkin ympärys (kyllä TAAS) tähän menee jokunen aika vettä suihkuteltiin se 3-4 pulloa.

Kun häkki ym on saatu kuivaksi hae paperi häkinpohjalle ja lattialle. Sen jälkeen mene pesemään kaikki lelut mitä siellä lavuaarissa odottaa, sillä välin peppi on ehtinykki kiskoa koko häkin päällisen taas tyhjäksi, kerää taas kaikki lelut lattialta ja laita ne purkkeihin ym. Nyt voit huokaista homma on ohi ja saat kuunnella kun kaijat iloisena kiljuu ja koiria pelottaa kun tavaroita lentää :) Tähän meni aikaa 47 minuuttia. Tästä on mun arki siis tehty. Ja kappas kello näyttääkin jo siltä että taas kohta olis lähettävä koiria viemään pihalle :D

Tätä toimitusta teen ainakin 2 kertaa viikossa. Leluja saa kerätä koko ajan lattialta, siemeniä lakaisen about 3 kertaa päivässä lattialta. Untuvaa ja karvoja on silti kahvi kupit ja ruoka täynnä :) Jos joku ei tiennyt noi kaijat pöylyttää ihan kivasti, jos haluat että pinnat pysyvät puhtaina pölystä varaudu pyyhkimään ne ainakin pari kertaa päivässä :)

Tähän vielä pakko sanoa että sitä papukaijaa ei todellakaan oteta miksikään koriste patsaaksi kotia, se on todellakin kokopäivä työtä, se ei puhu kivoja sanoja ja tee niitä hassuja kivoje temppuja niinku youtube videoilla. Jos haluat tietää millasta oikea arki on tule ihmeessä käymään, siivotaan vaikka yhdessä :D

Ja nyt mä vaan rentoudun koneella ja illalla taas treenataan targenttia ja värejä :)


Noora ja elukat kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti